arrow arrow logo-rgb logo-small logo-small logo-white

Rosslyn Chapel

LocationRosslyn, Scotland

ClientRosslyn family and Trust at Rosslyn Chapel

StatusCompleted

A collaboration with Page\Park Architects, the new visitor centre and upgraded pedestrian precinct provides a fantastic setting to the unique 15th Century chapel.

The compact rural site influenced our selection of material palette, which included Scottish sourced Caithness, whin setts and granite paving. Parking facilities were extended and improved to be sympathetic to the surrounding countryside.

Within the boundary of the Scheduled Monument, a new entrance and arrival space was created, a new café terrace with bespoke oak benches and gates overlooking Roslin Glen and a rationalisation of the Chapel Precincts.

Café terrace overlooking Roslin Glen

Approach to the car park on a snowy day

Bespoke timber benches complement new and historic materials

Common approach to internal/external lighting and finishes

Chapel precinct now fully accessible to all visitors

Reinforced grass minimises hard surfacing in the car park