arrow arrow logo-rgb logo-small logo-small logo-white

University of Stirling Campus Central

LocationUniversity of Stirling

ClientUniversity of Stirling

StatusPlanning consent achieved

Campus Central will be the dynamic heart and social core of the University.

Designed by Page\Park the new building will incorporate space for study collaboration and socialising and has been conceived to maximise connectivity, create a new civic entrance to the campus and better integrate with the surrounding landscape.

Our concept for the public realm develops the idea of cloister courtyards next to the new building, reaching out into intimate gardens, that connect and reach out to the parkland campus.

The parkland character so integral to the University will embrace Queens Court, flowing through the space and provide a backdrop and setting for a busy piazza that will engage directly with the new building. Rich Garden rooms will mediate between these two contrasting characters, providing a zone of edges and varied sub-spaces for gathering, comfort and delight.

Queens Court will change from a place dominated by the movement of buses into a place that encourages social life, legibility in wayfinding and provide beauty and delight.