arrow arrow logo-rgb logo-small logo-small logo-white

Worksop College - Entrance & Mason House

LocationWorksop

ClientWorksop College

StatusComplete

A Landscape Appraisal identified opportunity for campus improvements at Worksop College to improve facilities for staff and pupils within the historic setting. The new Mason House development, with Page\Park Architects provides boys boarding and enclosed social space for boarders.

Ornamental tree planting dominated the main entrance to the school, which had lost its sense of arrival. Cars and delivery vehicles dominated the space, pedestrian staff and pupil movements had been marginalised.

Removal of unsuitable planting and resurfacing in resin bound gravel defines the space as a pedestrian environment. Lawns for lounging and benches in the sunny entrance courtyard give opportunity for greater social interaction and formal functions. The approach to the school is formal yet welcoming and presents a positive setting to the historic buildings.